Zona informationala

Va stam la dispozitie cu cele mai noi informatii despre produsele din domeniul nostru

Promotii > Rigola ca si solutie pentru drenajul liniar

Promotii

Rigola ca si solutie pentru drenajul liniar

Daca ati avut vreodata curtea inundata, inseamna fie ca apele pluviale nu sunt corect gestionate, fie solutia adoptata e depasita (sistem de drenaj subdimensionat sau montat gresit)

Pana relativ de curand cel mai uzual mod de gestionare a scurgerii apelor pluviale in curti sau platforme era acela punctiform adica :
in locul cel mai de jos al suprafetei de drenat se monta o gura de scurgere, in care se varsa toata apa adunata de pe intreaga suprafata. Aceasta presupunea ca suprafata respectiva sa aiba o panta care sa asigure aceasta scurgere. Insa si mai complicat, sistemul de drenare era alcatuit din conducte subterane, a caror panta trebuia sa fie construita cu mare precizie. Manopera era extinsa, scumpa si nu putea fi efectuata decat de personal specializat.

O varianta mult mai comoda si mai sigura este drenajul liniar, de suprafata, realizat cu ajutorul rigolelor. Acestea se monteaza liniar si colecteaza apa de pe intreaga suprafata deservita. Montarea lor este atat de simpla, incat poate fi efectuata de aproape oricine. Explicatia e urmatoarea: rigolele sunt prefabricate la dimensiuni precise, iar imbinarea lor se face de cele mai multe ori prin glisare, fara a fi necesara utilizarea vreunui instrument special. Nu e nevoie decat sa fie sapat santul de suprafata in care vor fi montate, apoi rigolele vor fi introduse in acesta si imbinate corespunzator. La sfarsit, printr-o operatie simpla cum alta nu-i, se monteaza gratarul metalic.

Domeniul de aplicabilitate este foarte larg. Rigolele pot fi montate langa casa, in locul in care se face accesul in locuinta (pentru colectarea eventualei ape scurse de pe incaltaminte), de-a lungul piscinei si al peluzei, la intrarea in beciuri sau pivnite etc.

Este drept ca alegerea rigolelor este o sarcina serioasa, in ideea ca trebuie tinut cont de la inceput de debitul de apa pe care acestea vor trebui sa-l gestioneze pe de o parte si de clasa de trafic la care trebuie sa reziste gratarele. Producatorii consacrati propun rigole standardizate care indeplinesc toate normele specifice cerute de normativele in domeniu. (Normativele erau cunoscute inainte sub numele de STAS-uri)

Sursa: Prelucrare dupa un articol similar de pe site-ul casamea.ro

img

Ehipa EuroProfis.ro

Publicat la 03 Decembrie 2013

 


Informatiile si materialele prezentate au caracter informativ si nu creaza obligatii contractuale. Producatorii mentionati isi rezerva dreptul de a modifica aceste caracteristici fara o notificare prealabila. Pentru informatii exacte asupra acestor aspecte, precum si pentru disponibilitatea unui anumit produs, va rugam contactati un reprezentat vanzari.

TAGS: informatii, materiale, constructii, rigole, trafic, beton, pluvial, meteoric,

Afisari: 5475 vizualizari

Proiecte derulate

ARTICOLE SI INFORMATII UTILE

ULTIMELE NOUTATI

Promotii > Gurile de scurgere si Sifoanele folosite in instalatiile sanitare

Gurile de scurgere si Sifoanele folosite in instalatiile sanitare

In prelungirea ventilului de scurgere se montează sifonul de scurgere, prin care se face evacuarea apelor uzate în conducta de canalizare. Sifonul de ... Mai departe...

Promotii > Rigola ca si solutie pentru drenajul liniar

Rigola ca si solutie pentru drenajul liniar

Daca ati avut vreodata curtea inundata, inseamna fie ca apele pluviale nu sunt corect gestionate, fie solutia adoptata e depasita (sistem de drenaj subdimensio ... Mai departe...

Promotii > Vreau sa devin PARTENER Europrofis Romania

Vreau sa devin PARTENER Europrofis Romania

Buna ziua! Rezervati-va cateva minute si cu rabdare cititi pana la capat. V-ati gandit vreodata sa demarati o afacere ? Sa fiti >pe cont propriu< cum se ... Mai departe...

Informatii Utile > DEFINITIA RIGOLEI

DEFINITIA RIGOLEI

RIGÓLĂ, rigole, s.f. 1. Șanț mic sau amenajare specială făcută de-a lungul străzilor, între marginea părț ... Mai departe...Proiecte derulate